Duguláselhárító folyadék

A konyha és a fürdőszoba tisztán tartása mondhatni a mindennapi tevékenységeink közé sorolható. A vezetékekbe kerülő zsíros ételmaradékok, szappanmaradékok és egyéb szennyeződések mint a haj, egyéb hulladékok, valamint a csapvízből kiváló vízkő egyaránt veszélyt jelenthet lefolyóink állapotára. A rendszeres karbantartás azért is elengedhetetlen, mert így minimálisra csökkenthetjük a dugulás kialakulását, ehhez az alábbi duguláselhárító folyadékok hasznos segítségünkre lehetnek.

Duguláselhárításra van szükség Kaposváron és környékén? Hívja az alábbi telefonszámot!

+36 30 / 699 3815

Háztartási folyadékok

A háztartásunkban fellelhető folyadékok és keverékek rendszerint a dugulás megelőzésében lehetnek segítségünkre. Egyrészt megelőzésből, valamint környezettudatossági szempontból is érdemes megfontolnunk bizonyos időközönként lefolyóink kezelését ezekkel a házi szerekkel.

Mosópor és klóros fehérítő

Egyszerű házi keveréknek tekinthető a klóros fehérítő és mosópor kombinációja, mely a lefolyó tisztán tartásában, de kisebb dugulások esetén is javasolt lehet. 2-3 csésze fehérítőhöz adjunk 1 csésze mosóport, és ezt a lefolyóba öntve várjunk 10 percet. Remélhetőleg ezután az öblítést követően már meg is szűnik a dugulás okozta probléma.

Sósav

Klasszikus lefolyó és duguláselhárító folyadéknak tekinthető. Azonban nem minden háztartásban találhatjuk meg napi szinten, ha azonban mégis akkor is érdemes mértéket tartanunk használata során, hiszen rendkívül veszélyes vegyszerről van szó.

Legtöbbször a lefolyóban lerakodott vízkő eltávolításában lehet segítségünkre. Fontos, hogy a sósav túlzott használata akár károsíthatja a vécét és a lefolyót is.

Továbbá fontos hogy semmilyen körülmények között se keverjük hypóval, mert az így keletkező klórgáz veszélyes, sőt halálos is lehet az emberi szervezetre.

Szódabikarbóna/sütőpor+víz

A sütőpor vagy szódabikarbóna, vízzel kombinálva heves kémiai reakció mellett hőt fejleszt és térfogatot növel, mely hatására gyakran segíthet az eldugult mosogatókon és mosdókon.

Ecet-szódabikarbóna keverék

Az ecettel kevert-szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb házi vegyszer a dugulások elhárítására és egyfajta pluszként a lefolyóból áradó kellemetlen szagokat is képes megszüntetni. Ecetből a 20%-os töménységű verzió a javasolt, hiszen ez már a lerakódott szennyeződéseket is képes feloldani pillanatok alatt.

Bolti lefolyótisztítók és vegyszerek

A boltokban kapható dugulás elleni szerek mindegyike, egytől-egyig igen erős klór, sav, lúg koncentrátum. Ezekkel a lefolyótisztító szerekkel találkozhatunk folyékony, illetve granulátum formátumban is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a folyékony állagú vegyszerek hatékonyabbnak bizonyulnak a dugulás elleni harcban.

Bolti lefolyótisztítók használata

A kétféle szert nagyon hasonló módon kell alkalmaznunk: a folyékony szerből a flakonon feltüntetett mennyiséget öntsük a lefolyóba, a granulátumhoz pedig adjunk kevés vizet, és így juttassuk az eldugult lefolyóba. Lefolyótisztítás esetén mindkét típusú vegyszer használata során torlaszoljuk el a kellemetlen, erős vegyszerszagot dugóval, illetve nagyon figyeljünk, hogy ne kerüljön bőrünkre.

Kifejezetten a szerves anyagok oldására kifejlesztett vegyszerekről beszélünk, melyek többnyire szúrós szagúak és használatuk során maró gőzt fejlesztenek. Ezért fontos, hogy minden használat után alaposan szellőztessük ki az érintett helyiségeket és ne lélegezzük be töményen, hiszen igen káros lehet az élőlények nyálkahártyájára. Emiatt az erős hatás miatt mindenképp javasolt gumikesztyű viselése a használatuk közben.

Ezek a folyadékok hozzájárulnak ahhoz, hogy bontás nélkül meg lehessen oldani a dugulást. Kaposváron a bontás nélküli duguláselhárítást is vállaljuk!

Összefoglalva

A dugulások megelőzésben tehát a háztartási lefolyó tisztítószerek lehetnek nagy segítségünkre, de egy esetleg már kialakult dugulásnál a sósav, vagy a bolti vegyszerek használata is célra vezethet.

Duguláselhárításra van szükség Kaposváron és környékén? Hívja az alábbi telefonszámot!

+36 30 / 699 3815

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*