Kamerás duguláselhárítás Kaposvár

A modern technika immáron a duguláselhárításban is rendelkezésünkre áll és ezt szerencsére ki is aknázhatjuk. Éppen ezért, ha szüksége van kamerás duguláselhárításra Kaposváron, akkor nyugodt szívvel forduljon hozzám és én szaktudásom legjavával azon leszek, hogy megszűntessem a probléma forrását. Az alábbiakban pedig megosztjuk, miért is lehet szükséges egy kamerás diagnosztika a dugulás elhárításában.

Duguláselhárításra van szükség Kaposváron és környékén? Hívja az alábbi telefonszámot!

+36 30 / 699 3815

Kamerás duguláselhárítás

Szakszerű nevén csatorna diagnosztikai vizsgálatot első sorban a visszatérő makacs dugulások felderítésénél szoktunk végezni. Az ismétlődő dugulások ugyanis olyan problémára eredeztethetőek vissza, melyet hagyományos módszerekkel nem tudunk megszűntetni, ezért szükséges a dugulás kiváltó okainak felderítése. A rendszer használatával a lehető legprecízebben képesek vagyunk meghatározni a dugulás helyét és okát is.

Ezek az okok egyaránt lehetnek építőanyagok, törmelékek, vagy más egyéb idegen tárgyak a lefolyóban, melyek bekerültek a csőhálózatban, gyökerektől származó benövések, cső vagy csőszakasz törés, vezeték süllyedések. Az optikai eszközzel képesek vagyunk feltérképezi a vezetéket és megtalálni a problémás csőszakasz helyét.

Tapasztalatunknak köszönhetően azonban elmondhatjuk, hogyha kamerás diagnosztikát kell végeznünk egy vezetéken a visszatérő dugulás miatt, ott előbb-utóbb lefolyócső csere várható.

Kamerás diagnosztika előnyei

A kamerás diagnosztikát nem csak a fennálló dugulás okozta problémák esetén érdemes bevetnünk, hanem a teljes vezetékrendszer általános vizsgálatára is kiválóan alkalmazható.

Egy általános kamerás csővizsgálat különösen akkor ajánlott, ha egy régebbi használt ingatlan vásárlássakkor szeretnénk elkerülni a váratlan helyzeteket azáltal, hogy megismerjük, hogy milyen állapotban van az ingatlan csőhálózatának belseje.

Sajnos az is tapasztalatunkhoz tartozik, hogy immáron nem csak a régibbi, hanem a teljesen új ingatlanok (pl. könnyűszerkezetes házak, alacsony költségvetésű lakóparkok) esetében sem árt egy alapos egyszeri kamerás ellenőrzés költözés előtt, mert a szakszerűtlen csatornakialakítás a későbbiekben komoly problémákat okozhat.

A korszerű technológiának és a különböző méretű kamerafejeknek köszönhetően a 18-20 mm alatti csőátmérő, de akár 800-1000 mm feletti csatorna is problémamentesen vizsgálható.

Mikor javasolt a kamerás diagnosztika?

Számos esetben javasolt lehet tehát egy-egy kamerás diagnosztika elvégzése a meglévő, vagy kiszemelt ingatlanunk csővezeték hálózatán.

A most felsorolt esetekben azonban erősen javasoljuk, a diagnosztika elvégzését:

 • rendszeresen visszatérő dugulás esetén
 • vizesedést tapasztalunk a házfalon
 • idegen tárgyat került a hálózatba a dugulást megelőzően
 • csatorna mentén besüppedt a talaj
 • a csőhálózata bármelyik részén vizesedést tapasztalunk

Mire jó egy kamerás diagnosztika?

Tekintettel arra, hogy a kamerás diagnosztika ennyi féle probléma esetén javasolt, így magától értetődő, hogy több fajta problémát is feltárhatunk vele, melyre alapesetben nem lennénk képesek.

 • dugulások okainak felderítése
 • vezeték megfelelő lejtésének ellenőrzése
 • süllyedések és deformációk felderítése
 • kanyarok, fordulók és idomok megfigyelése
 • idegen tárgyak keresése a vezeték rendszerben
 • törések, hajszálrepedések felderítése
 • gyökérbenövések felderítése
 • csőátmérők lekövetése

Kamerás diagnosztika menete

Első lépésként, amennyiben a cső túlságosan szennyeződött és zsíros, akkor a dugulás elhárításban használt magasnyomású csatornatisztító gép (woma) segítségével szükséges kitisztítani a csővezetéket, mert különben nem lehetséges megfelelően használni a kamera nyújtotta előnyöket.

A kamerákkal képesek vagyunk jól élvezhető színes és éles kontrasztú felvételt készíteni, melyet a vizsgálat közben online módon vagy akár később elemezés céljából is vizsgálhatjuk. A kamera berendezés fején található nagy fényerejű LED-ek segítik a megfelelő látóközeget biztosítani. Ennek is köszönhetően a kamera a cső teljes átmérőjét látja egyszerre és a kamerafej rögzítő-egysége elegendő hajlékonyságot biztosít, hogy a szűk ívek is átvizsgálásra kerüljenek.

Ez a fajta vizsgálat tehát egy komplex hibafeltárási tevékenységnek tekinthető, amely során egyszerre vizsgáljuk a dugulás okait, a cső belső falának műszaki állapotát és a csőhálózat megfelelő lejtését.

Ezzel a diagnosztikai eszközzel megoldható sok esetben a bontás nélküli duguláselhárítás. Erről részletesen a Duguláselhárítás bontás nélkül Kaposváron című cikkben írtunk.

Összegezve:

A kamerás dugulás elhárítás egy rendkívül hasznos technológia a dugulások megszüntetésében, de természetesen mindez csak tapasztalt szakember kezében ér valamit. Ezért ha Kaposvár és környékén szüksége lenne szakképzett, tapasztalt duguláselhárító szakemberre, akkor forduljon hozzám bizalommal.

Ha Kaposváron azonnali duguláselhárításra van szüksége, akkor keressen bizalommal!

+36 30 / 699 3815

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*