Duguláselhárítás bontás nélkül Kaposváron

dugulaselharitas-bontas-nelkul-kaposvar

Mindannyian tudjuk, hogy háztartásainkban a dugulás kialakulása az egyik leggyakoribb probléma forrás. Legyen szó egy egyszerű lefolyó csőről, szifonról, összekötőelemről a dugulás gyakorlatilag bárhol felütheti fejét. Éppen ezért sok év szakmai tapasztalatával és megfelelő eszközállománnyal állok rendelkezésére, hogy a duguláselhárításban bontás nélkül Kaposváron is megvalósítható legyen.

Ha Kaposváron azonnali duguláselhárításra van szüksége, akkor keressen bizalommal!

+3630 / 699 3815

Dugulás elhárító eszközök

Ahhoz, hogy a kialakult dugulást bontás nélkül is megszűntethessem számos praktikus és hasznos eszköz áll rendelkezésre. Ezek között a klasszikus spiráloktól kezdve, a magasnyomású tisztítón át, egészen a kamerás csődiagnosztikai eszközig minden megtalálható.

Kézi spirál

Ezek az eszközök nem csak nekünk szakembereknek hasznos célszerszám, hanem mindenki számára is elérhető, ha esetleg házilag próbálkozna a dugulás megszűntetésével. Ezen csőgörények többsége fúróra csatlakoztatható kialakításuknak köszönhetően, így nagyobb fizikai erőt tudunk bevetni a dugulás megszűntetésére

Gépi spirál

Az úgynevezett gépi spirálok a napi szintű munkánkhoz elengedhetetlen eszközök. Ezek nagyobb átmérőjű csövek tisztítására is kiválóan alkalmasak és a nagy teherbírású spirálokra speciális fejek is csatlakoztathatóak, melyek a dugulások jellegétől függően juthatnak nagy szerephez.

Ahhoz, hogy megfelelően kitisztíthassuk az eldugult részt, a tisztítási során kiválasztjuk a megfelelő fejet és szükség esetén akár többször is cseréljük az eredményes munka érdekében.

A gép spirál nagy előnye számunkra, hogy a kézi típussal ellentétben ezek bármilyen hosszig toldhatóak, tehát a távolabbi dugulást is könnyedén megszűntethetjük vele. Ezzel rengeteg kellemetlenségtől megóvhatjuk a kedves bajbajutott háztulajdonost.

dugulaselharitas-bontas-nelkul-kaposvar

Magasnyomású tisztítás

A csőgörénynél modernebb és speciálisabb berendezésként az úgynevezett WOMA áll rendelkezésünkre. Ezt többnyire akkor vetjük be, ha a helyzet speciális, vagy a gépi spirál nem vezet eredményre.

Mivel ez egy speciális magas nyomású berendezés, mely képes a cső felületét teljes átmérőben megtisztítani, bontásra ez esetben sincs szükség.

Ennek oka, hogy a szerkezet szivattyúja 100-250 bár nyomású víz kibocsátására is alkalmas, mely így szinte levágja a szennyeződést a csőrendszerről.

Ezt a fajta tisztítást legtöbb esetben külső aknából, vagy tisztítónyíláson keresztül végezzük. Ennek oka, hogy amíg a dugulás meg nem szűnik a nagy mennyiségű víz visszafelé folyik, így bentről végezve a beavatkozást könnyedén eláraszthatná a benti területek.

Kamerás diagnosztika

A kamerás diagnosztikai eszközök kiválóan alkalmasak arra, hogy a dugulás helyét feltárhassuk és a probléma forrását megállapíthassuk. Gyakorlatilag a keskeny lefolyócsövektől kezdve, a nagyátmérőjű WC lefolyóig minden átmérőjű csövet képesek vagyunk feltárni és így a dugulás elhárítására is a megfelelő megoldást választhatjuk.

Bontásos duguláselhárítás okai

Sajnos számos olyan esettel találkoztunk már szakmai munkánk során, hogy a kialakult dugulás valami olyan külső hatás miatt alakul ki, amely már az építés idején fennállt, vagyis maga a kivitelező az, aki hibát vétett a vezetékek beépítése során.

Rosszul bekötött vezetékek

A rossz bekötés tapasztalatink szerint egy gyakori probléma forrás, ráadásul ez esetben számítani kell arra is, hogy a dugulás újból ki fog újulni.

WC lefolyó esetében például már nem megfelelő lejtési szög is komoly gondokat okozhat.

Sajnos ezek esetében a végleges megoldás csakis bontás útján érhető el, ezért mindenképp javasoljuk, hogy megbízható szakemberrel végeztesse a bekötést a kellemetlen meglepetések elkerülése végett.

Tömítési problémák

Gyakori eset még, hogy a dugulást a lefolyók tömítéséből eredő hiba okozza. Itt tapasztaltunk már gondatlanságból származó összetoldási hibát, de a spórolás áldozatává lett olcsó, rövidebb élettartamú tömítés is hasonló eredményre vezethet.

Gyökérbenövések

A gyökérbenövés szintén gyakori problémának mondható, ráadásul az egyik legalattomosabb jelenség is, hiszen a dugulás többnyire csak akkor jelentkezik, amikor a benövés már nagy területet érint.

Sajnos a fenti problémák mindegyikét csakis bontással tudjuk megszűntetni véglegesen, ezért szeretnénk kiemelni még egyszer, hogy lefolyóvezetékek kiépítését lehetőleg megbízható, tapasztalt szakemberrel végeztessék, így minimálisra csökkentve az ilyen problémák lehetőségét.

Amennyiben a dugulás felütötte fejét otthonában a legjobb megoldás, ha minket hív és mi természetesen a legnagyobb szakértelemmel, modern eszközökkel és az ön igényeinek megfelelően a lehetőség szerint bontás nélkül szüntessük meg a dugulást.

Elérhetőség:

+36 30 / 699 3815

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*